
Per: ACN


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.


Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Fes-te subscriptor de VilaWeb
El Comitè contra el Racisme i la Intolerància del Consell d’Europa (ECRI, per les seves sigles en anglès) critica la manca de progrés a l’estat espanyol per adoptar una llei contra el racisme. En l’última revisió a l’estat espanyol publicada avui, l’ECRI destaca que les eleccions generals el 2019 i la pandèmia han “retardat” l’aprovació d’una nova llei sobre Igualtat de Tracte i contra la Discriminació, però lamenta que encara no hi hagi “un calendari per a la seva preparació i adopció”. Des del Consell d’Europa demanen aquesta llei per impulsar “un òrgan independent per a la igualtat”. D’altra banda, l’ECRI veu insuficients els esforços del govern espanyol per augmentar el nombre de nens gitanos que acaben l’escolarització obligatòria.
Si bé celebren que el govern de PSOE i Podemos tingui la intenció de combatre l’abandonament prematur dels estudis d’aquest col·lectiu, l’ECRI deplora la manca de “propostes concretes” i “fiançament” per aconseguir aquest objectiu. A més, lamenten que no hi ha dades noves sobre l’escolarització dels nens gitanos que els hi permetin avaluar si hi ha hagut una millora o no en els últims dos anys.
Així, l’estat espanyol no supera la darrera revisió de l’ECRI sobre les dues recomanacions que va fer el 2018: la creació un òrgan independent per a la igualtat i mesures per garantir un augment ràpid dels nens gitanos que finalitzen els estudis obligatoris. Des del Consell d’Europa puntualitzen que aquest informe només fa referència a dues peticions específiques i que no serveix per “analitzar àmpliament la lluita contra el racisme i la intolerància” a Espanya.
Comentaris
Els subscriptors de VilaWeb poden comentar aquesta notícia, o bé llegir els comentaris que hi han fet els altres subscriptors i debatre-la amb ells , clicant ací.
Si encara no sou subscriptors, us en podeu fer clicant ací.
S'ha afegit la noticia a Favorits