Loading...

T'imagines un dia sense VilaWeb?

Pots lleguir-nos cada dia sense barreres de pagament gràcies als més de vint mil lectors que sostenen el diari pagant cinc euros al mes. Són molts, però en necessitem més per a poder fer tot allò que et volem oferir.

Si tu també creus en VilaWeb,

Gràcies, el teu suport és molt important per a nosaltres.

Seleccioneu la mida de la lletra

Normal
Gran
Molt gran

Aquesta funcionalitat és només per a subscriptors.

Si ja s​o​u subscriptors​ i veieu aquest missatge és que no heu iniciat la sessió. Per iniciar sessió aneu

Si encara no ho ets

Apunta-t'hi

Si tens cap problema envian'ns un correu a suport@vilaweb.cat o telefona al 934 426 439

Condemnen l’activista independentista Marcel Vivet a cinc anys de presó

El mateix magistrat que redacta la sentència reconeix que no hi ha imatges gràfiques que ho acreditin, però diu que amb la declaració de l'agent n'hi ha prou

L’activista independentista Marcel Vivet ha estat condemnat a cinc anys de presó per l’Audiència de Barcelona per la seva participació en la manifestació Holi contra els policies espanyols de Jusapol el 29 de setembre de 2018 a Barcelona. La sentència li imposa dos anys de presó per un delicte de desordres públics i tres anys de presó i un dia per atemptat contra un agent de l’autoritat. També li imposa una inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu i una multa de 2.100 euros per les lesions ocasionades a l’agent dels Mossos d’Esquadra.

Marcel Vivet: “Hem de demanar a la Generalitat que deixi de ser una institució que no defensa el seu poble”

PUBLICITAT

El magistrat reconeix que no hi ha imatges gràfiques que ho acreditin

El jutge el declara culpable d’haver colpejat un agent dels Mossos amb un bastó en el transcurs de la manifestació i d’ocasionar-li ferides que van requerir assistència mèdica. El mateix magistrat que redacta la sentència reconeix que no hi ha imatges gràfiques que ho acreditin, però diu que amb la declaració de l’agent n’hi ha prou per a imposar una sentència condemnatòria: “El Tribunal Suprem, com el Constitucional, tenen establert amb reiteració que la declaració de la víctima pot ser suficient per a establir una sentència condemnatòria, afeblint la presumpció d’innocència.”

Quan els Mossos denuncien: com arriba la Generalitat a acusar independentistes?

El jutge li ha imposat la màxima pena que demanaven les acusacions. La fiscalia sol·licitava una condemna de cinc anys i sis mesos de presó, i la Generalitat, una de quatre anys i nou mesos. Abans del judici, la Generalitat va oferir-li un pacte, segons el qual ell acceptava els presumptes delictes a canvi d’una pena de dos anys de presó, però Vivet ho va rebutjar: “Xantatge i estratègia per a carregar-me el pes d’aquesta vergonya de judici i ells rentar-se’n les mans”, va dir.

PUBLICITAT
PUBLICITAT

Els Mossos no van detenir Vivet fins el 19 de febrer de 2019, va passar una nit a comissaria i va sortir-ne en llibertat amb càrrecs. El judici es va fer el mes de febrer passat i va tenir un ampli ressò entre els moviments socials, que van citar-se a les portes del TSJC per donar suport a Vivet.

Mostres de suport de partits i entitats

Les mostres de suport han arribat de diferents partits i entitats, com la CUP, Òmnium Cultural, l’ANC, la Intersindical i Guanyem Catalunya. Dirigents com Albert Botran i Jordi Cuixart també han piulat missatges a les xarxes denunciant la pena imposada. El grup de suport a Marcel Vivet ha convocat una concentració avui a les vuit del vespre a la plaça de la Vila de Badalona.