Els grups parlamentaris al Congrés dels Diputats d’EH Bildu, PNB, ERC, JxC i Podem han demanat la compareixença de la ministra de Justícia en funcions del govern espanyol, Dolores Delgado, a la Diputació Permanent perquè informi sobre la sentència contra els vuit joves d’Altsasu condemnats a penes d’entre un i mig i nou anys de presó per una baralla amb agents de la Guàrdia Civil fora de servei en un bar l’octubre del 2016. A la petició, els partits consideren ‘desproporcionades’ les condemnes imposades pel Tribunal Suprem.

La proposta, iniciativa d’EH Bildu, té l’objectiu de conèixer les mesures que adoptarà el govern espanyol per ‘assegurar les garanties jurídiques’ i la ‘proporcionalitat’ de la justícia ‘per a tota la ciutadania’.

EH Bildu subratlla que la sol·licitud té el suport de 74 diputats, i es preveu que sigui sotmesa a debat en la propera Diputació Permanent.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.