El fins ara portaveu adjunt d’ERC al parlament i batlle d’Agramunt (Urgell), Bernat Solé, ha promès avui, per videoconferència des del seu municipi, el càrrec com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya. Ho ha fet de manera telemàtica, per videoconferència amb el president del Govern, Quim Torra, aïllat perquè és infectat de Covid.19, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó.

‘Promet complir fidelment amb la llei les obligacions del càrrec que assumeix al servei de Catalunya i amb lleialtat al president de la Generalitat de Catalunya?’, li ha demanat Torra, i Solé hi ha respost afirmativament des d’Agramunt. El president li ha agraït que hagi accedit al càrrec en un moment tan excepcional, per l’emergència del coronavirus. Solé, que té una investigació oberta pel referèndum del Primer d’Octubre, va ser nomenat divendres en substitució d’Alfred Bosch, que va dimitir a causa de la gestió dels casos de presumpte assetjament sexual del seu ex-cap de gabinet.

En el comunicat, ERC reivindicava que el departament havia d’estar encapçalat per algú que no n’hagués format part mentre es produïen els casos de presumpte assetjament sexual de l’ex-cap de gabinet de Bosch, Carles Garcias, a diverses treballadores. El partit també va argumentar que ‘s’ha volgut prioritzar un perfil més polític que tècnic’ perquè Exteriors ‘ja té un equip amb un alt coneixement tècnic i del sector que dóna bons resultats en la tasca d’internacionalitzar i presentar Catalunya al món’.

Nascut l’any 1975 a Agramunt, Solé és llicenciat en enginyeria industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya, ha exercit com a professor de tecnologia i com a enginyer al sector privat, i milita a ERC d’ençà del 2006. Va ser regidor d’Agramunt entre el 2007 i el 2011, quan va accedir a la batllia, on ha estat fins ara, i és diputat del parlament d’ençà de la legislatura passada, encara que en l’actual ha assumit un pes més gran dins del grup parlamentari, amb més projecció pública pel seu càrrec de portaveu adjunt.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb