L’Ajuntament de Barcelona ha presentat un nou escrit al Jutjat d’Instrucció número 7 en el qual demana que citi com investigats a un total de vint-i-vuit comandaments intermedis de la policia espanyola per les càrregues durant la jornada del Primer d’Octubre a vint-i-set centres escolars de la ciutat.

En un apunt al seu compte de Twitter, el regidor de Drets de Ciutadania i Immigració de Barcelona, ​​Marc Serra, ha dit que aquests policies van ser els responsables directes de donar ordres de carregar contra els veïns que anaven a votar. Cinc d’aquests ja han estat investigats, però només per accions individuals.

L’ajuntament demana que aquests cinc i vint-i-tres més assumeixin la seva responsabilitat com a comandaments intermedis, en un gest que té com a objectiu dirimir les responsabilitats tant dels agents que van fer les càrregues, com d’aquells que les van ordenar.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.