Àustria construirà una tanca a la seva frontera amb Eslovènia

  • Suècia reintrodueix els controls i s’uneix al grup de quatre països que ja els apliquen per la crisi dels refugiats

VilaWeb
ACN
13.11.2015 - 17:59

El govern d’Àustria ha anunciat avui que construirà una tanca a la seva frontera amb Eslovènia per fer front a l’arribada de refugiats. La ministra de l’Interior, Johanna MiklLeitner, ha assegurat que també hi haurà més controls i la preparació d’una possible segona tanca de 25 kilòmetres disponible en 48 hores que només es posaria en marxa si les mesures que també està impulsant Eslovènia, amb una tanca a la frontera amb Croàcia, no funcionen.

La tanca austríaca inicial, de 3,7 kilòmetres, se situarà al pas de Spielfeld. Mentrestant, la Comissió Europea ha confirmat que Suècia hi ha reintroduït controls fronterers, unint-se a Àustria, Eslovènia, Alemanya i Hongria.

La crisi dels refugiats, que els estats de la UE van acordar d’intentar resoldre en una nova cimera, el desembre, conjuntament amb Turquia, segueix implicant canvis en la lliure circulació de persones. La decisió d’Àustria de construir una tanca a la frontera amb Eslovènia per controlar l’arribada de refugiats i el seu pas pel país, des d’Eslovènia, s’uneix a les iniciatives en la mateixa línia que ja han pres el seu país veí o Hongria.

A més, ja fa dos mesos que Alemanya, el país amb més refugiats, imposa controls fronterers, i Suècia ho fa des de dijous. En concret, el govern suec ha imposat controls temporals a les fronteres dels ports del sud i l’oest del país, així com al pont d’Oresund, que la connecta amb Dinamarca.

Mentrestant, el programa de la UE per redistribuir els refugiats entre els diversos estats membres i pal·liar la situació que es viu a Grècia i Itàlia segueix avançant molt a poc a poc. Segons les dades oficials fetes públiques per la Comissió Europea, els estats de la UE han ofert 3.216 places per a refugiats, però només se n’han distribuït 147. Espanya va acollir a finals de la setmana passada 12 persones, i ha ofert 50 places, de les 9.311 que la UE espera que aporti en els dos anys vinents.

Suècia ja ha acollit 38 persones, i ha ofert 300 places, de les 3.728 que li demana la UE. França s’ha compromès a acollir 900 refugiats, tot i que fins ara només n’han arribat una vintena, mentre que Alemanya proposa per ara 30 places a refugiats que hagin arribat a Grècia o Itàlia. Bulgària ja ha ofert les 1.302 places que li demana la UE, tot i que encara cap persona ha viatjat fins aquest país.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any