El PP i Ciutadans han arribat a un acord per a presentar-se junts en les eleccions del País Basc del 5 d’abril. En canvi, el candidat del PP i president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha refusat qualsevol mena de pacte a Galícia. El divendres acaba el termini per a registrar coalicions electorals a les eleccions basques i gallegues.

L’acord de cara a les eleccions basques arriba després d’una reunió del secretari general del PP, Teodoro García Egea, i el secretari d’Acció Institucional de la gestora de Ciutadans, José María EspejoSaavedra.

L’oposició del PP gallec, en canvi, ha frustrat el pacte a Galícia. El partit té allà un suport molt transversal, fet que li permet de gaudir de la majoria absoluta. Per tant, un acord amb Ciutadans li podria haver fet perdre vots, tenint en compte, a més, que aquesta formació no té cap escó al parlament gallec. Tot i això, Feijóo ha proposat d’incloure candidats de Ciutadans a la llista electoral.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb