Aragonès i Borràs signen un manifest amb un centenar de persones per demanar l’absolució de Juvillà

  • El diputat de la CUP i membre de la mesa serà jutjat dilluns que ve per no haver retirat els llaços grocs de la Paeria durant la campanya de 2019

VilaWeb

ACN

15.11.2021 - 08:48
Actualització: 15.11.2021 - 09:20

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la presidenta del parlament, Laura Borràs, encapçalen les signatures d’un manifest per demanar l’absolució del diputat de la CUP i membre de la mesa, Pau Juvillà. Dilluns que ve serà jutjat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per no haver retirat els llaços grocs que tenia penjats al seu despatx de l’Ajuntament de Lleida durant la campanya de les municipals de 2019. La fiscalia demana 8 mesos d’inhabilitació i 1.440 euros de multa. Entre els signants, que sumen un centenar de persones, també hi ha els presidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Quim Torra, els presidents del parlament Carme Forcadell i Roger Torrent, i l’ex-diputada de la CUP Anna Gabriel.

El manifest, sota el títol Prou repressió. Deixeu-nos en pau, defensa que el judici suposa un atemptat contra el dret a la llibertat d’expressió. I, per aquest motiu, exigeix l’aturada del procés judicial, l’absolució de Juvillà i la fi de la repressió contra la dissidència política.

El text també afirma que l’estat espanyol cerca “eliminar la dissidència a qui no pot guanyar per vies democràtiques” i recorda que les formacions independentistes conformen la majoria absoluta al parlament. Assenyala que els llaços grocs fan referència a la repressió exercida pel govern espanyol i la judicatura espanyola i, en aquest sentit, conclou que “no permetre exhibir-los forma part de l’onada repressiva contra la Generalitat, el moviment independentista i qualsevol moviment de protesta que hagi defensat el legítim dret a l’autodeterminació del poble català”.

El manifest defensa que el gest de Juvillà de no retirar els llaços grocs no es pot considerar un símbol partidista, sinó que representa el clam contra la repressió. I afirma que Junta Electoral Central espanyol (JEC) sí que es podria considerar un òrgan partidista atès que els seus membres són escollits pels partits majoritaris espanyols, ja sigui directament mitjançant el congrés espanyol o el Consell General del Poder Judicial espanyol.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem