La coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, ha negat presumptes irregularitats en el finançament de la coalició en una compareixença al Senat espanyol. També ha acusat la cambra de ‘manca de sensibilitat amb la diversitat cultural’ per haver-la citat a comparèixer a la comissió d’investigació sobre el finançament dels partits, coincidint amb els dies d’inici de les Falles de València i recordant que ella enguany és fallera major de la seva comissió.

Oltra ha fet aquests retrets al començament de la seva compareixença, en la qual s’investiga si la coalició va deixar de justificar davant el Tribunal de Comptes 3 milions d’euros en subvencions públiques, remarcant que el Senat no hagués citat ningú ‘un 2 de maig o el dia de Sant Isidre’.

Sobre les presumptes irregularitats en el finançament de Compromís, Oltra ha assenyalat que el PP mai tindrà advertències del Tribunal de Comptes perquè ‘posen sota la catifa la comptabilitat en B’.

Oltra també ha lamentat que el Senat hagi enviat la citació de compareixença a la vice-presidència de la Generalitat, quan ella compareix en qualitat de coportaveu de Compromís. En aquest sentit, ha acusat el PP de no saber separar la institució del partit i ha afegit que ‘es comença així i s’acaba ficant la mà a la caixa’.

Al llarg de la seva intervenció, Oltra s’ha centrat a desmuntar les acusacions del PP i ha assegurat que algunes corresponen al 2007, a l’època en què la coalició Compromís encara no estava constituïda formalment (ho va fer el 2015). Al respecte, que ha dit que aquestes ‘advertències’ refereixen a l’administració de l’anterior grup parlamentari i que, en dividir-se, la gestió econòmica va passar al grup de diputats del que ella ja en formava part.

En l’inici de la compareixença, el senador de Compromís, Carles Mulet (portaveu del grup mixt en aquesta comissió), ha criticat que la comissió sigui ‘una revenja’ per part del PP i ha dit que no té ‘cap tipus d’utilitat’ en estar impulsada ‘pel partit més corrupte d’Occident’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]