BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

El cap de Programes Públics de la Tate Modern i Tate Britain de Londres, Marko Daniel, serà el nou director de la Fundació Joan Miró de Barcelona a partir de gener de 2018, després que el patronat hagi aprovat per unanimitat la proposta de la comissió d’experts encarregada d’escollir director en el marc d’un concurs internacional.

Segons ha anunciat la fundació aquest divendres en un comunicat, la comissió d’experts ha destacat que Daniel “cobreix al màxim nivell tots els requeriments publicats a les bases de la convocatòria del concurs internacional”.

Segons la valoració d’aquesta comissió, Marko Daniel és el “candidat òptim per la Fundació Joan Miró” pel seu coneixement de l’obra de Miró i del sector cultural i artístic català, espanyol i internacional.

El comitè d’experts ha estat format pels experts Ferran Barenblit, Brigitte Léal, Anne Umland i Miguel Zugaza, així com els membres del patronat Jaume Freixa, Joan Punyet Miró, Rosa Maria Malet i Josep M. Coronas.

Han destacat la seva competència en gestió econòmica i capacitat per impulsar accions enfocades a l’augment dels recursos de la institució, així com la seva idoneïtat per crear xarxes de relacioni i complicitats en la realització de projectes.

Ha valorat la seva solvència acadèmica i professional i el seu ampli coneixement d’idiomes, a més de capacitat de lideratge d’equips, habilitats comunicatives i de negociació.

MALET SEGUIRÀ VINCULADA

Daniel exercirà la direcció artística i executiva de la fundació a partir de gener de 2018, mentre que l’actual directora, Rosa Maria Malet, seguirà vinculada amb la institució com a membre del patronat després d’estar al capdavant de la institució durant 37 anys.

Malet seguirà la seva tasca en l’Associació per a la Defensa de l’Obra de Miró, creada el 1985 amb la intenció de protegir, desenvolupar i promoure el coneixement de l’obra de l’artista i seguirà certificant l’obra gràfica de Miró per voluntat de la família de l’artista.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb