El Front Republicà, la coalició que formen Poble Lliure, Pirates i Alternativa, ha aconseguit amb escreix els avals necessaris per a poder presentar llistes electorals a totes les demarcacions del Principat a les eleccions espanyoles. Concretament, n’han presentats més de divuit mil. Els caps de llista seran Albano-Dante Fachin (Barcelona), Maria Besora (Girona), Joel Jové (Lleida) i Ferran Reyes (Tarragona).

En una conferència de premsa, Albano-Dante Fachin ha afirmat que el Front Republicà es presenta a les eleccions del 28 d’abril per a desestabilitzar l’estat espanyol. ‘El primer d’octubre vam ser ingovernables, i només van poder aplicar la violència de la policia. Cal tornar a posar l’estat contra les cordes’, ha dit.

També ha assegurat que la formació aniria al congrés espanyol a exigir l’alliberament dels presos polítics i exiliats i l’exercici del dret d’autodeterminació i a defensar els drets socials. A parer de Fachin, cal acordar una estratègia compartida amb la resta de partits independentistes. ‘El poble està fart de les picabaralles entre els partits independentistes’, ha reblat.

La llista per Barcelona és aquesta:

La de Girona és la següent:

La de Lleida és aquesta:

I la de Tarragona, aquesta:

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.