El temporal que afecta el País Valencià està deixant precipitacions rècord. L’AEMET ha anunciat que la ciutat d’Alacant ha registrat el dia d’estiu més plujós d’ençà de 1859, quan es van començar a recollir dades meteorològiques. Entre les set del matí d’ahir i les set del matí d’avui, l’observatori d’Alacant ha acumulat 86,8 litres per metre quadrat.

Arran dels aiguats, els bombers de la diputació d’Alacant han hagut de fer una cinquantena de ‘serveis menors’ en relació a vehicles blocats, caiguda d’arbres, interrupcions el subministrament elèctric o inundacions de locals.

De totes maneres, Alacant no s’ha emportat la pitjor part del temporal. A la comarca de la Marina Alta, les pluges han estat torrencials durant la matinada. A Pego (Marina Alta) s’han acumulat gairebé 139 litres per metre quadrat, a Vall de Gallinera 137 i a Murla 94.

Ahir la pluja va causar inundacions al Baix Maestrat. Benicarló i Peníscola van ser les localitats més afectades. En el primer municipi, els bombers de la diputació de Castelló van rescatar sis vehicles que van quedar atrapats en un torrent. A la peniscolana cala del Moro, els serveis d’emergència van rescatar els dos ocupants d’una embarcació que anava a la deriva.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.