Així seria la Superlliga de futbol: 64 equips, 3 divisions i emissió de franc

  • El nou format obre la competició a les lligues de futbol de cada estat

VilaWeb
Així és com s'estructuraria la Superlliga de futbol
Arnau Lleonart
21.12.2023 - 12:39
Actualització: 21.12.2023 - 13:23

Una vegada feta pública la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) que s’oposa als vets de la FIFA i la UEFA a la Superlliga, els impulsors de la competició han anunciat com seria. A22 Sports Management, l’empresa que hi ha al darrere, ha presentat una lliga en tres divisions, seixanta-quatre clubs participants i la possibilitat que hi accedeixin els millors equips de les lligues de futbol de cada estat.

Al capdamunt de la competició masculina hi hauria la Star League, la competició d’elit, en què jugarien els setze equips millors. La segona divisió seria la Gold League, també amb setze equips, i la tercera la Blue League, amb trenta-dos. Els clubs podrien pujar i baixar entre divisions segons els seus resultats esportius, de manera que ja no seria una lliga tancada. L’accés a la Blue League es farà a partir dels resultats a les lligues de cada estat.

La competició s’estructuraria primer en un format de lliga i, després, de copa. La Star League i la Gold League tindria dos grups de vuit equips cadascun, i la Blue League en tindria quatre. Els quatre millors equips de cada grup de la Star League i la Gold League, i els dos millors de la Blue League passarien a la fase eliminatòria. Els quarts de final i les semifinals serien eliminatòries a doble partit, i la final de cada divisió es disputaria en un camp neutral.

Al final de cada temporada hi hauria ascensos i descensos de cada divisió: els dos darrers equips de la Star League serien substituïts pels dos finalistes de la Gold League, i els dos pitjors de la Gold League, pels dos finalistes de la Blue League. Els canvis més significatius serien en aquesta tercera divisió, perquè vint equips dels trenta-dos hauran de deixar la competició i seran substituïts per uns altres d’acord amb els seus resultats a les lligues de cada estat.

La Superlliga es jugaria entre setmana, de manera que els impulsors garanteixen que seria plenament compatible amb les lligues de cada estat. Això sí, afectaria directament les competicions europees organitzades per la UEFA.

Superlliga femenina

La Superlliga femenina seria més reduïda, i només tindria dues divisions: la Star League i la Gold League. Hi participarien trenta-dos equips en total, setze a cada divisió que, al seu torn, es dividirien en dos grups de vuit equips.

Durant la fase de lliga, els equips competirien amb els altres equips del seu grup, i després començarien la fase eliminatòria, amb els quatre millors equips de cada grup. Com amb la Superlliga masculina, els quarts de final i les semifinals es jugarien amb partits d’anada i tornada. En canvi, la final seria a partit únic en un camp neutral.

Els dos pitjors clubs de la Star League serien substituïts pels dos finalistes de la Gold League. Ara, els ascensos i descensos amb les lligues de cada estat serien més limitats que en la competició masculina: quatre clubs de la Gold League serien substituïts per quatre més que vindrien de les lligues de cada estat, segons els seus resultats esportius. No s’ha aclarit com es triarien aquests quatre clubs afortunats entre totes les lligues europees.

Una plataforma de franc per a veure-hi els partits

A més, A22 Sports Management ha anunciat que els espectadors podran veure la Superlliga de franc. Tots els partits s’emetran en una plataforma de televisió a la carta: Unify, que inclourà publicitat i serà accessible a tot el món.

Per a qui ho vulgui, s’oferirà la possibilitat de pagar una quota de subscripció per a veure els partits amb menys publicitat i opcions afegides com ara poder definir un tir de càmera preferit, tenir accés a dades del partit en directe i altres opcions interactives.

A més dels partits en directe, també s’oferiran vídeos amb els moments destacats, interioritats dels partits i anàlisis del joc, contingut intern de cada club i més opcions interactives.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any