El senador del PP Pedro Agramunt s’ha defensat davant el Consell d’Europa de les acusacions de presumpta corrupció i ha denunciat ser víctima d’una operació de ‘lobbies i grups de pressió’ exercida per activistes que, a parer seu, donen suport a l’independentisme.

Agramunt ha sostingut aquesta posició en un document presentat davant la Comissió de Reglament del Consell d’Europa després de l’informe intern de l’organisme, que apunta ‘fortes sospites’ de corrupció sobre ell per la seva elecció com a president de l’Assemblea del Consell per part de l’Azerbaitjan i un lobbista de Bakú, com també en la seva defensa dels interessos d’aquest país a l’hora de prendre decisions en l’Assemblea.

Per defensar-se, Agramunt denuncia ser víctima ‘de l’operació més gran de lobbisme i grups de pressió contra un individu a Europa que s’hagi vist en molts anys’ i diu que l’informe d’investigació és un ‘insult a la intel·ligència, a l’estat de dret i a la democràcia’.

Repassa les informacions en què es basa el document final d’acusació i retreu que són fonamentades en meres conjectures sense cap prova fefaent. A més, desgrana el seu origen per fer valer la seva teoria que procedeixen de ‘lobbies’ que reben fons dels Estats Units o que donen suport a l’independentisme català.

Assenyala directament l’Open Society Foundation, l’organització de George Soros, que acusa de donar suport al referèndum del primer d’octubre a Catalunya i als independentistes i d’arremetre contra el govern espanyol i el president Mariano Rajoy en les xarxes socials.

‘El senador Agramunt sempre ha actuat segons el seu criteri, consciència i defensa dels interessos espanyols. Igualment sempre ha defensat amb honradesa i criteri la defensa dels drets humans i de la llei en la seva tasca parlamentària. Resulta inadmissible que es pretengui coartar la llibertat de pensament i de vot dels parlamentaris’, sosté.

Agramunt exigeix que s’informi de tot això al consell de ministres del Consell d’Europa i es demanin explicacions al secretari general de la institució per a permetre la presència del que considera ‘lobbistes’ en el seu si.

Demanda davant el TEDH
Així mateix, ha presentat una demanda davant el Tribunal Europeu de Drets Humans a Estrasburg pel canvi de reglament aprovat l’any passat pel qual fou obligat a dimitir com a president perquè ja no comptava amb la confiança de la institució.

Agramunt al·lega haver-hi estat ‘indefens’ davant una vulneració de les seves llibertats fonamentals i rebutja a més que la reforma del reglament s’aplicarà de manera retroactiva, car ell havia estat triat per a un període de dos anys.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]