L’Ametlla de Merola, al Berguedà, ha acomiadat per sempre l’autor dels seus coneguts Pastorets. Francesc d’Assís Picas i Pons, autor de La Flor de Nadal, va morir als 96 anys d’edat el passat 13 de juliol de 2018, a La Jonquera, a l’Alt Empordà.

La Flor de Nadal de Francesc d’Assís Picas, escrit a mitjan segle XX, és considerat un text modern que marca un gir en les dramatúrgies més tradicionals dins el gènere de Pastorets.  A l’estructura clàssica del triple argumentari dels fets bíblics, la lluita d’àngels i dimonis, i les històries de pastors, Picas introdueix a tall d’acte sacramental uns quadres que presenten la història sagrada clàssica i l’espera de l’arribada del Messies per part del poble jueu. En les escenes de pastors, segueix les pautes del teatre còmic costumista i es nodreix clarament del cançoner i el costumari popular nadalenc català.

Llegeix la notícia sencera a Tornaveu fent clic aquí

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb