08.12.2004 - 06:00
Fort Pienc.- L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del CEIP Ramon Llull –Avinguda Diagonal, 275- i l’Associació de Veïns i Veïnes Fort Pienc treballen de valent perquè es tregui el transformador elèctric ubicat al costat del gimnàs de l’escola. Per aquest motiu, els pares i els veïns van presentar un projecte a l’Agenda 21 Escolar “tenint com a objectiu principal treure el transformador de l’escola”.
La campanya, que consisteix en una sèrie de xerrades, reunions i fluxos d’informació (circulars, articles, etcètera), pretén “informar i motivar els membres de la comunitat educativa”, “cercar informació tècnica sobre les condicions de seguretat d’una instal·lació d’aquest tipus” i elaborar “la proposta justificativa sobre la retirada del transformador”.
Aquest, propietat de FECSA-Endesa i ubicat a la planta baixa de l’edifici Sardenya, just al costat del gimnàs del centre, no suposa “cap perill” segons un informe demanat a l’Ajuntament. Això, però, no és compartit per tothom. Segons un informe dels bombers, l’aparell és un “punt negre” on pot originar-se un incendi i necessita uns olis que tenen una combustió “amb fums altament tòxics”.
L’AMPA té el compromís del conseller de Medi Ambient del districte, Josep Maria Gómez, d’esbrinar i informar de totes les gestions del districte sobre el tema.
El projecte per treure el transformador es va iniciar durant la darrera Festa Major de Fort Pienc amb una festa reivindicativa sota el lema: “Transformem els espais escolars”.
Per a més informació, es pot consultar la següent pàgina web: AMPA-RamonLlull
El resultat de la poca cura del franquisme cap als Grups escolars
Un dels articles de l’AMPA Ramon Llull, escrit pel seu president, Ferran Casadó, assegura que “amb de la Guerra Civil, la postguerra i el franquisme”, els Grups Escolars “van sofrir l’ofec del franquisme”. L’autor en cita dos exemples. El primer d’ells és l’Escola del Mar, “enderrocada per un bombardeig durant la guerra”. L’altre és el CEIP Ramon Llull. Durant aquest període, es va emplaçar “una subestació de distribució d’energia elèctrica” en una obra declarada actualment com a “Monument d’interès cultural”. A més a més, els Ajuntaments van cedir els espais de manera indefinida a les companyies.