Luca Scala presenta els criteris lingüístics de l’alguerès a Barcelona

VilaWeb
Redacció
16.06.2004 - 08:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Sala Prat de la Riba de la seu de l’ Institut d’Estudis Catalans”

(IEC) a Barcelona és el lloc on avui, a les set de la tarda, es presenta oficialment l’obra ‘El català de l’Alguer: un model d’àmbit restringit’, publicada per la Secció Filològica” En l’acte, hi participen Joan Bellés, president del Cercle per a la Defensa i la Difusió de la Llengua i la Cultura Catalanes”

; Luca Scala, autor de l’obra ‘Català de l’Alguer’, i Joan Veny i Joan Martí, membre i president de la Secció Filològica del IEC. El català de l’Alguer” , que es pot descarregar en línia en format PDF, és un document oficial de caràcter científic aprovat per la Secció el 12 d’abril de 2002 i presentat a l’Alguer l’1 de març de 2003. S’hi determinen les característiques pròpies de la variant algueresa, segons els criteris del IEC.

El treball de Luca Scala al Centre de Recursos Pedagògics Maria Montessori ha permès portar a les escoles alguereses un model lingüístic respectuós amb la variant algueresa del català i acadèmicament dins les indicacions de la màxima autoritat lingüística catalana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any