Notícies

Divendres  17.07.2015  06:00

Tot a punt per a l'operació Meridiana

L'ANC presentarà dimarts la Diada i obrirà les inscripcions per a participar en la Via Lliure a la República Catalana d'aquest Onze de Setembre

Men?ame
 

Després de dies i dies de debats i incògnites sobre la fórmula independentista per a concórrer a les eleccions del 27-S, aquesta setmana s'han acabat de resoldre els dubtes. Amb el panorama electoral aclarit, el focus torna a situar-se damunt la mobilització per a fer possible que l'opció de la independència sigui guanyadora. I, coincidint amb l'entusiasme que sembla que s'ha revifat aquestes últimes hores, dimarts vinent l'ANC té previst de presentar dimarts vinent la diada i obrir les inscripcions per a participar en la Via Lliure a la República Catalana, amb què compta omplir la Meridiana de Barcelona l'Onze de Setembre.

Justament, l'ANC i Òmnium volen que la Meridiana esdevingui una 'onada d'il·lusió col·lectiva' que portarà al Parlament de Catalunya 'el lligam de la construcció d'un nou país i una nova societat, millor i més justa'. 

Aquests són els aspectes principals que, ara per ara, se saben sobre la mobilització:

—La mobilització de la Meridiana començarà a les 17.14

—El recorregut ocuparà una distància aproximada de 5,2 quilòmetres, des del parc de la Ciutadella fins al carrer de Rosselló-Pòrcel. Enguany la Meridiana s'omplirà completament, no únicament el tram central, com passava l'any passat a la Gran Via i a la Diagonal. 

—La via es dividirà en deu eixos que hauran marcat la campanya de mobilització d'enguany de l'ANC i Òmnium amb vista al 27-S: Equilibri territorial, Diversitat, Solidaritat, Obertura al món, Sostenibilitat, Igualtat, Innovació, Regeneració democràtica, Educació i cultura, Benestar i Justícia social.

—Cada eix serà format per uns quants trams. N'hi haurà 135, tants com escons al parlament.

—El color inicial de la Via Lliure serà el blanc. Però tots els participants tindran unes fletxes del color de l'eix del qual formaran part.

—Una fletxa gegant recorrerà la Via Lliure per un carril central mentre al voltant s'alçaran les de la gent per a crear una gran onada fins al parlament.

—Una vegada la fletxa hagi sobrepassat cada tram, els participants ocuparan tota la via.

—Per acabar, els assistents mostraran el suport a la República Catalana aixecant cadascú la seva fletxa, tots alhora, amb què dotaran de color tota la manifestació.

—Les inscripcions s'obriran la setmana entrant. Serà aleshores també quan els organitzadors explicarà com aconseguir el material del manifestant; perquè aquesta vegada també hi haurà samarretes, de color blanc.

Men?ame