04.07.2015 - 06:00
Es tracta d’una verdura eminentment d’estiu, les tomaques i les bajoquetes en són el millor exponent. I val la pena esperar que en sigui l’època. La menta s’escalda perquè es conservi verda.
Ingredients:
8 tomaques vermelles i fortes
300 g de bajoquetes fines (mongeta tendra)
150 g de parmesà a encenalls
200 g de pernil ibèric a encenalls
oli, sal gruixuda, vinagre balsàmic
menta fresca
Elaboració:
Estireu les fulletes de menta i escaldeu-les trenta segons. Poseu-les en un pot cobertes d’oli i amb unes quantes gotes de vinagre. Trinxeu-ho amb la batedora i deixeu-ho reposar un parell d’hores perquè l’oli n’agafi el gust.
Trieu les bajoquetes i bulliu-les a 100º, amb l’olla desatapada, deu minuts. Escorreu-les i deixeu-les refredar.
Peleu les tomaques, escorreu-les de suc i de llavors i talleu-les a quadrets.
Munteu l’amanida amb la tomaca, les bajoquetes al centre i pel damunt escampeu-hi els encenalls de pernil i els de parmesà. Amaniu-ho tot amb sal Maldon i l’oli de menta.