El TSJC demana a la delegació del govern espanyol totes les comunicacions amb la Generalitat pel 9-N

  • La fiscalia demana 'urgència' en la instrucció de la querella contra Mas, Ortega i Rigau per 'no prolongar desmesuradament la inevitable pertorbació de la vida institucional'

VilaWeb
ACN
22.06.2015 - 19:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha demanat a la delegació del govern espanyol a Catalunya que li remeti tots els oficis enviats a diversos organismes de la Generalitat relacionats amb la convocatòria del procés participatiu del 9-N. També li reclama les respostes dels organismes del Govern als seus requeriments. El TSJC ho ha demanat després que la fiscalia ho consideri ‘necessari’ per esclarir els fets i determinar les responsabilitats.

En una providència de dijous passat a la qual ha tingut accés l’ACN, el TSJC fa cas de la fiscalia i remet a la delegació del govern espanyol una petició perquè li aporti tota la documentació i informació que tingui sobre la celebració del procés participatiu. Segons el ministeri públic aquesta documentació, i sobretot les respostes dels organismes de la Generalitat, ‘constitueixen un element d’evident transcendència per perfilar adequadament els fets’ que s’estan investigant. Per això el ministeri públic considera ‘totalment pertinent i necessari’ incorporar-los a les actuacions.

En la mateixa petició, la fiscalia demana al TSJC que acceleri els tràmits d’instrucció de la causa i que en els seus requeriments a les parts i a les institucions afegeixi que és ‘urgent’. Per a la fiscalia, aquesta urgència és necessària per “no prolongar desmesuradament la inevitable pertorbació de la vida institucional” que comporta aquest cas.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any