El Barça guanya la cinquena Champions a Berlín

Redacció
07.06.2015 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El FC Barcelona va guanyar ahir la cinquena Champions a Berlín. Ho va fer per un a tres contra el Juventus de Torí en un partit més disputat i dur que no es preveia. La nit va començar molt bé amb un gol matiner de Rakitic, al minut 3. Al començament de la segona part el Juventus va empatar per mitjà de Morata, però el Barça, amb gols de Luis Suárez i de Neymar, es va acabar imposant en un partit que va dominar. El tercer gol va arribar exactament el darrer segon del partit i va desencadenar l’eufòria dels seguidors culers, que van veure com el seu equip no sols aconseguia la victòria, sinó que feia història convertint-se en l’únic club amb dos triplets (guanyar la mateixa temporada lliga, Copa i Champions).

La final d’ahir també va representar la fi de la llarga carrera de Xavi al Barça. El dorsal 6 va jugar els últims minuts del partit i va ser l’encarregat d’aixecar la copa. La temporada vinent anirà a jugar a Catar.

Celebració avui a la tarda

La celebració per la cinquena Champions del Barça va començar al final del partit al mateix camp i poc després a la font de Canaletes de Barcelona, que es va omplir de gom a gom. També hi va haver concentracions blau-granes en molts municipis del país i fins i tot de l’estranger, des de Melbourne a l’Havana, passant per Buenos Aires.

Amb tot, la festa grossa es fa avui, a partir de les set de la tarda, amb una rua de l’equip pels carrers de Barcelona que s’acabarà a les deu amb una celebració al Camp Nou pels tres títols de la temporada, oberta a tothom. El club informa que per a assistir-hi cal entrada, que es començaran a distribuir gratuïtament a socis i no socis a les nou del matí a totes les taquilles de l’estadi.