Més de tres-cents antifeixistes es concentren contra PEGIDA a l’Hospitalet

  • Organitzacions antifeixistes es concentren contra el primer acte públic de PEGIDA a Catalunya

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.03.2015 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Més de tres-cents antifeixistes s’han concentrat aquest vespre a partir de les set per a oposar-se a la manifestació de l’organització ultradretana PEGIDA a l’Hospitalet de Llobregat. Diverses organitzacions antifeixistes van fer la convocatòria després de saber-se que aquest moviment racista i islamòfob nascut a Dresden (Alemanya) pretenia instal·lar-se als Països Catalans. Els feixistes han convocat la concentració amb motiu de l’aniversari de l’11-M –l’atemptat als trens de Madrid. La contraconcentració ha començat a la Rambla Just Oliveras entre els carrers de Barcelona i Enric Prat de la Riba.

A la manifestació de PEGIDA, que ha començat cap a les vuit a la Rambla de la Marina, hi han assistit una cinquantena de membres, amb símbols feixistes. Els Mossos d’Esquadra han fet un ampli desplegament policíac i a la zona s’hi han desplaçat unes vint-i-cinc furgonetes i un centre de comandament avançat. Els agents mantenen una separació d’uns cent metres entre les dues concentracions.  

Més informació: Qui són i què pretenen PEGIDA Catalunya?

Unitat contra el Feixisme i el Racisme va demanar al Departament d’Interior de la Generalitat que no autoritzés aquesta manifestació feixista. I els portaveus de PEGIDA van demanar als mossos que dissolguessin les mobilitzacions convocades per encerclar-los.

La proposta d’encerclar els racistes concentrats s’inspira en les mobilitzacions que es van fer el 9 de febrer a Malmö (Suècia) on cinc mil manifestants van envoltar una dotzena de membres de PEGIDA. La concentració s’anuncià a través de vídeos en què es cridava la gent a afegir-se a diverses columnes que convergirien a la plaça en el moment que començava la manifestació racista. Sindicats, grups homosexuals i feministes, moviments de solidaritat amb el tercer món i col·lectius culturals van ser els encarregats d’acumular el gruix dels manifestants.

Vegeu el vídeo d’aquella iniciativa a continuació:

La concentració va ser un èxit. Prop de cinc mil manifestants van encerclar completament un petit grup de racistes que hi havia al mig de la plaça. Els concentrats van cridar i cantar contra el racisme, amb la qual cosa taparen el so dels altaveus que portava PEGIDA. 

Ací trobareu la notícia a Euronews:

I ací, la notícia a Expressen, on es veuen els manifestants de PEGIDA, que no van arribar a ser mai una dotzena, i grups feministes que intentaven arribar fins on eren ells.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any