CDC confia en tancar el full de ruta amb ERC aquest mes

  • Alfred Bosch demana un acord 'al més aviat possible'

VilaWeb
ACN
08.03.2015 - 12:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El coordinador general de Convergència Democràtica, Josep Rull, confia que aquest mes de març CDC i ERC poden ‘estar en condicions de tancar’ un acord amb ERC sobre el full de ruta de cara a les eleccions del 27-S. Un acord que, ha recordat, ha de tenir ‘voluntat inclusiva’ perquè s’hi sumin altres formacions de l’arc sobiranista. En una entrevista a Rac 1, Rull també ha reiterat, tal com va defensar ahir en el consell nacional de la formació, que CDC es defineix com un partit ‘nacionalista’ tot i que ‘no ens molesta gens que ens diguin independentistes’, i ha assegurat que en el seu programa el 27-s hi haurà una ‘referència clara, explícita i inequívoca per la independència’.

Rull ha expressat el ‘desig de tenir aquest full de ruta tancat, mínimament pactat’ aquesta primavera. S’ha mostrat optimista amb les negociacions amb ERC i amb la intenció que a l’acord s’hi sumin altres forces partidàries del dret a decidir.

El coordinador de CDC ha reiterat que CDC és, com va defensar ahir, una formació ‘nacionalista’, i que la independència és l‘instrument’ per aconseguir la ‘justícia social’, que ha de ser l’autèntic objectiu. Tot i això assegura que no els molesta que els anomenin independentistes perquè ‘defineix una bona part d’allò que som’. En aquest sentit, creu que l’escenari després del 27-S és que Catalunya sigui, el 2016, ‘un país diferent’.

Rull també ha assegurat que estan molt pendents del debat intern que estan fent a Unió per veure què es plantegen de cara al 27-S i ha reiterat que si l’ANC es presenta a les eleccions ‘seria una mala notícia. No podem fragmentar més l’espai sobiranista’.

Per la seva banda, el portaveu d’Esquerra Republicana al congrés espanyol, Alfred Bosch, ha urgit que els partits partidaris de la independència acordin ‘al més aviat possible’ un full de ruta comú de cara a les eleccions del 27 de setembre. Segons Bosch, aquesta és la manera que la gent tingui clar ‘si vota un partit a favor del sí o a un partit a favor del no’. Per això, ha assegurat, ‘cal que els partidaris del sí es posin d’acord per incorporar als programes uns objectius comuns i compartits’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any