Rigau: ‘La catequesi es fa a la parròquia, no a l’escola’

  • La consellera d'Ensenyament recorda que l'escola pública catalana és laica

VilaWeb
Redacció
26.02.2015 - 11:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Sempre hem estat partidaris que la catequesi es faci a la parròquia i no a l’escola’, ha dit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, en resposta al currículum de religió de Primària i Secundària, publicat ahir al BOE. Una assignatura que incorpora pregàries i minimitza la referència a la resta de confessions, entre altres novetats. 

En una entrevista a Rac1, la consellera ha recordat que l’escola pública a Catalunya és laica. ‘És l’única de tot l’estat que està definida així i es reconeix el dret dels pares a sol·licitar formació religiosa com a matèria optativa.’ Per Rigau, ‘la religió ha d’estar present en l’educació de les persones, perquè forma part de la seva formació integral. […] Ara bé, elements catequètics i d’una densitat molt gran de contingut, no crec que estigui a l’alçada de l’esforç intel·lectual i de la capacitat que es requereix als alumnes en altres matèries. Em sembla més d’estudi d’alt nivell, quasi teològic’.

‘Com a govern de Catalunya hem d’esperar que l’església catalana i les delegacions diocesanes facin arribar la seva visió del tema. Coneixent-los, i veient l’equip de professors, espero que puguin tenir una visió més ajustada a la realitat social’, ha dit. 

Informació relacionada: 

Per a aprovar religió caldrà ‘reconèixer la incapacitat d’un mateix per a arribar a la felicitat’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any