Cotlliure celebra el 76é aniversari de la mort d’Antonio Machado

  • Avui diumenge, fa 76 anys que va morir el poeta Antonio Machado a Cotlliure, on està enterrat. Una sèrie d'homenatges es fan avui a aquesta vila ...>>
    Dm. 22 de febrer del 2015

VilaWeb
Redacció
22.02.2015 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Durant tot el dia, la vila de Cotlliure fa una sèrie d’actes per homenatjar al poeta Antonio Matchado  fou un poeta, escriptor i intel·lectual andalús, que va pertanya, en els seus inicis, al moviment literari del Modernisme, però més tard passà a ser membre de la Generació del 98. Va morir havent fugit a l’exili, a Cotlliure, després de la derrota de la bàndol republicà, on poc després va morir. La mort del poeta i la de la seua mare, es van produir amb només tres dies d’interval. A la seua butxaca es troba el seu últim vers escrit: “Estos días azules y este sol de la infancia”.

 La Fundació Antonio Machado avui farà lliurament dels premis internacional de literatura 2015, així com els premis als alumnes de liceu i col·legis.

Així mateix, també tindrà lloc un homenatge a  Miguel Martínez, secretari general de la fundació des de fa 20 anys i membre de FFREEE  (‘Fils et Filles de Républicains Espagnols et Enfants de l’Exode’). Trobareu el programa sencer en el document adjunt a la notícia (en francès)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any