Els metges liberals anuncien vaga per Nadal

  • A partir del dimarts 23 a la nit, fins al primer de gener al matí, metges generalistes estaran de vaga. L'agence régionale de santé (ARS) ha fet públic una sèrie de consells pels pacients que tinguin al seu metge de capçalera en vaguista ...>>
    Ds. 20 de desembre del 2014

VilaWeb
Redacció
20.12.2014 - 11:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Nombrosos metges liberals, generalistes i especialistes, es preparen a tancar el seu gabinet a partir de dimarts 23 desembre fins al 31 de desembre. També faran vaga de guàrdies durant aquest mateix període. S’oposen al projecte de llei de salut de la ministra de sanitat Marisol Touraine. Aquesta vaga convocada pels sindicats dels metges liberals, començarà el dimarts 23 de desembre a les 20h i acabarà el primer de l’any a les 8 del matí.

L’Agence Régionale de Santé  assegura que , els pacients no es quedaran sense atendre, i per això ha posat en plaça un programa d’assistència amb diversos passos a seguir pels pacients:

– Els dies (8 hores – 20 hores) dels dimecres 24, dilluns 29, dimarts 30 i dimecres 31 desembre de 2014, s’haurà de trucar en primera instància al metge de capçalera per tal d’assegurar-vos de la seva presència en consulta al seu gabinet, o de saber via el seu contestador, cap a quin metge els seus pacients estan reorientats. Si no és el cas, podeu trucar per telefon al 15 que l’aconsellarà i l’orientarà.
– els dies (8 hores – 20 hores) dels dijous 25, divendres 26, dissabte 27 i diumenge 28 desembre de 2014, el dispositiu específic de permanència de les cures ambulatòries (servei de guàrdia dels metges generalistes) funcionarà: per a tota demanda mèdica tindreu que contactar directament el 15. Serà aconsellat i serà orientat en funció de la seua situació mèdica.

– Per a les nits (de les 20 hores a les 8 hores) dels dimarts 23, dimecres 24, dijous 25, divendres 26, dissabte 27, diumenge 28, dilluns 29, dimarts 30, dimecres 31 desembre i dijous 1 gener de 2015, durant les quals el dispositiu específic de permanència de les cures ambulatòries serà igualment activat (servei de guàrdia dels metges generalistes), es convida a contactar directament el 15, que l’aconsellarà i l’orientarà en funció de la seva situació mèdica.

Com a resum es pot afirmar: per a tota urgència mèdica greu, o en cas de dubte, contacti el 15.
Els serveis d’urgència funcionaran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any