Torna la Plaça del Llibre per lloar la literatura del País Valencià

  • Les jornades literàries comencen avui a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània

VilaWeb
Redacció
20.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A l’Octubre Centre de Cultura Contemporània es fa, d’avui a diumenge, la Plaça del Llibre. Aquestes jornades, que es van inaugurar l’any passat, promouen la literatura feta al País Valencià i per editorials valencianes, per bé que són obertes a escriptors i editorials de tots els Països Catalans. 

Durant aquests dies, doncs, l’Octubre és farcit de cultura i literatura. La Plaça del Llibre comptarà amb la participació, per exemple, de Gemma Pasqual, que hi parlarà de l’últim llibre, ‘La rosa de paper’, o d’Enric Casasses, que oferirà un concert dins el cicle Barcelona Escenari. També hi parlarà Xavi Sarrià, autor de ‘Totes les cançons parlen de tu’, i Joan Olivares hi presentarà ‘El metge del rei’. Laura Borràs farà un repàs de la poesia de Vinyoli, ara que se n’escau el centenari, i hi haurà un col·loqui titulat ‘Llegir en català per creuar fronteres’.

Enguany la Plaça del Llibre atorgarà el premi d’Honor a Joan Francesc Mira i el premi de Difusió a Josep Lozano, pels Sopars Estellés.

Organitzades per l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià, tenen el suport de l’Institut d’Estudis Catalans, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i les universitats valencianes. Podeu consultar-ne la programació detallada ací.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any