El mur de Berlín, ‘reconstruït’ vint-i-cinc anys després de l’enderrocament

  • Una instal·lació amb vuit mil globus de llum en marca durant tot el cap de setmana l'antic traçat

VilaWeb
Redacció
07.11.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 9 de novembre de 1989 els ciutadans de l’Alemanya de l’est i de l’oest es van arribar fins al mur que dividia la ciutat de Berlín des del 1961 i van començar a enderrocar-lo. Era el començament de la reunificació alemanya, dividida després de la Segona Guerra Mundial. Per a commemorar el vint-i-cinc aniversari de la caiguda del mur de Berlín, els artistes Christopher i Marc Brauder proposen aquest cap de setmana de reconstruir-lo, efímerament, amb la instal·lació de milers de globus de llum en els quinze quilòmetres de l’antic traçat (vídeo).

La instal·lació Lichtgrenze (‘frontera de llum’), segons els germans Christopher i Marc Bauder, formarà un mur virtual seguint l’antic traçat pel centre de la ciutat.

Del 7 al 9 de novembre aquesta frontera que va dividir la ciutat es torna a dibuixar, doncs, amb vuit mil globus il·luminats que visualment crearan una línia contínua. Amb això, tant els habitants de Berlín com els visitants es podran imaginar, durant tres dies, com seria la ciutat si continués dividida pel mur.

La instal·lació es completa amb unes quantes activitats relacionades, com ara exposicions, la projecció d’imatges d’època en grans pantalles i visites guiades en alguns dels indrets històrics per on passava el mur.

Diumenge a la nit, un compte enrere donarà pas a l’alliberament dels globus de llum.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any