Demanen més punts de votació per al 9-N a Barcelona

  • Portabella traslladarà la petició a Xavier Trias · Hi ha prevists 149 col·legis a la ciutat

VilaWeb
Redacció
30.10.2014 - 16:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest 9 de novembre hi haurà finalment a Barcelona 149 punts de votació, seixanta més que no es preveien inicialment, però no prou, segons ERC i la CUP, per a apropar les urnes al màxim possible als ciutadans. En la majoria de pobles i ciutats del Principat ja s’ha vist que hi haurà menys col·legis que no els que hi ha habitualment en els processos electorals. A Barcelona, aquest nombre és d’uns dos-cents seixanta. Demà al ple el portaveu d’Unitat per Barcelona, el republicà Jordi Portabella, demanarà al batlle, Xavier Trias, que hi hagi tants punts de votació com sigui possible.

‘Cal posar totes les facilitats possibles als ciutadans perquè la jornada de votació del 9 de novembre es pugui produir amb absoluta normalitat’, diu Portabella, que espera que amb aquesta proposta s’aconsegueixi afegir els col·legis públics, alguns col·legis concertats i centres cívics que s’han ofert a la llista de punts de votació del 9-N.

La CUP també ha traslladat una petició al consistori perquè ampliï el nombre de punts de votació. Demanen que la participació ‘pugui ser massiva i que la manifestació dels ciutadans es pugui fer amb normalitat.’

En principi, la Generalitat ja ha donat per tancada l’organització del dispositiu i ja ha definit tots els punts de votació que hi haurà. Fonts de Governació apunten a VilaWeb que el fet que hi hagi aquests punts de votació i no pas més es deu a qüestions organitzatives; perquè no hi hagi cap desbordament ni de votants ni de transferència de dades. Es considera que n’hi haurà prou per poder entomar la votació del 100% dels votants que s’estima que poden exercir el seu dret el dia 9.

Tot amb tot, ERC també demana que hi pugui haver més punts de votació durant els quinze dies posteriors al 9-N que encara podran votar totes aquelles persones que no ho hauran pogut fer el dia 9. Ara per ara a Barcelona tan sols hi haurà disponible el Palau Robert.

Més informació: On votar el 9-N: llista dels col·legis i punts de participació

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any