CiU refusa de convocar unes plebiscitàries abans del 9-N

  • Turull creu que primer cal veure el nivell de mobilització i després proposar unes eleccions

VilaWeb
ACN
21.10.2014 - 20:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, ha refusat de posar data a unes eleccions plebiscitàries abans del 9 de novembre perquè, segons el seu parer, això desprestigiaria el procés participatiu. Davant de les peticions d’ERC, ICV-EUiA, ANC i Òmnium Cultural, Turull s’ha mostrat molt clar i ha optat per comprovar primer quin és el nivell de mobilització del 9-N i després planificar unes eleccions. ‘Això no ens ho han demanat mai els ciutadans i no era l’acord que hi havia. És el pitjor favor que es pot fer al 9-N, és determinar un resultat, és desprestigiar el resultat del 9-N’, ha argumentat. Turull no fa fet cap retret a ERC, ICV-EUiA i CUP i ha insistit que l’adversari és l’estat espanyol.

Turull ha demanat ara als partits que es concentrin en el 9-N i ja s’analitzarà després la possibilitat de fer unes eleccions, perquè convocar-les ara, ha dit, seria donar un ‘resultat predeterminat’. A més, ha argumentat que unes eleccions plebiscitàries ‘no són una cosa que es pugui fer precipitadament’. ‘No som partidaris de fer Pasqua abans de Rams’, ha insistit.

El també portaveu de CiU al Parlament ha assegurat que la federació posarà la ‘millor predisposició i voluntat’ per a recompondre la unitat dels partits, però sempre a partir de la base que es voti el 9-N.

Després que C’s acusés la Generalitat de forçar els directors d’institut a cedir els edificis per al 9-N, Turull s’ha limitat a dir que el partit d’Albert Rivera té un ‘problema de percepció de la realitat’. Ha remarcat que els instituts són de titularitat de la Generalitat i que hi ha unes ‘normes molt clares de quina és la seva utilització i quan es pot demanar’. ‘No és un tema de forçar o no forçar, sinó d’emparar-se en el marc legal que hi ha’, ha afegit Turull, que ha reptat Rivera a portar directors d’institut a explicar aquesta situació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any