La Nit dels Octubre homenatjarà els 40 anys de la Revolució dels Clavells i Salvem el Cabanyal

  • Lluís Llach, Santiago Vidal, Jaume Marfany, Vicent Sanchis i Isabel-Clara Simó hi reflexionaran sobre el dret de decidir

VilaWeb
Redacció
21.10.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El sopar literari dels Premis Octubre, dissabte vinent, commemorarà els 40 anys de la Revolució dels Clavells a Portugal i retrà homenatge als 15 anys de lluita del col·lectiu Salvem el Cabanyal, que malda per impedir el projecte urbanístic de l’Ajuntament de València al barri. Ho ha fet saber l’editorial Tres i Quatre a través d’una nota de premsa en què ha informat que, com cada any, en el marc d’aquesta Nit dels Octubre, es faran públics els guanyadors del premi Andròmina de narrativa, el Joan Fuster d’assaig i el Vicent Andrés Estellés de poesia.

L’editorial ha destacat que en aquesta tradicional cita es ‘conjumina la part literària i la compromesa amb la cultura i el país’. En aquest sentit, es recordaran referents de la cultura catalana i de l’europea. Durant la Nit dels Premis Octubre es podrà tornar a escoltar ‘Abril del 74’, amb la veu de Sílvia Pérez Cruz, amb què se celebraran els 40 anys de la Revolució dels Clavells. 

En l’acte també s’homenatjarà la plataforma Salvem el Cabanyal pels 15 anys de resistència davant les intencions de l’Ajuntament de València d’assolar una part del barri per construir una gran avinguda.

D’una altra banda, Lluís Llach, Santiago Vidal, Jaume Marfany, Isabel-Clara Simó o Vicent Sanchis reflexionaran sobre el dret de decidir de Catalunya. 

Des d’un punt de vista més creatiu, l’organització ha anunciat una activitat sorpresa de Mariscal, el cabaret literari d’Enric Casasses i Feliu Gasull i la celebració dels 40 anys de la col·lecció de poesia de Tres i Quatre, ocasió que s’ha aprofitat per reeditar els dos primers números de la sèrie: ‘Grills esmolen ganivets a trenc de por’, de Joan Navarro, i ‘L’esmorteïda estela de la platja’, de Salvador Jàfer.

Com a referent intel·lectual i poètic de les avantguardes, la cerimònia recordarà Joan Brossa amb l’espectacle de màgia del seu compatriota Hausson, amb qui tant de temps va treballar.

Al final de la nit se sabran els guanyadors dels Premis Octubre, que enguany incorporen una tensió suplementària, perquè la dotació del premi Andròmina de narrativa s’ha doblat. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any