La justícia valenciana investiga ara l’etapa a Sanitat de l’ex-conseller Blasco

  • El jutjat admet a tràmit la querella interposada per la Fiscalia Anticorrupció per irregularitats en contractes

VilaWeb
ACN
16.09.2014 - 15:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El jutjat d’instrucció número 6 de València ha admès a tràmit la querella interposada per la Fiscalia Anticorrupció contra l’ex-conseller i ex-diputat del PP a les Corts, Rafael Blasco, per contractes signats en la seva època al capdavant de la conselleria de Sanitat. Segons que ha confirmat Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), qui va posar en coneixement de la Fiscalia els fets, el jutjat estudiarà contractes signats amb l’empresari Augusto César Tauroni, qui, al igual que Rafael Blasco, està condemnat a presó per desviar fons destinats a projectes de Cooperació al Tercer Món.

En aquest cas, al igual en el ‘cas Cooperació, la conselleria beneficiava amb subvencions les empreses de Tauroni a canvi de comissions.

Blasco ha estat condemnat a vuit anys de presó per la primera de les dues peces separades de la causa Cooperació i que afecta al desviament de fons destinats a projectes a Nicaragua. L’exconseller es troba pendent del recurs presentat al Tribunal Suprem i ha eludit presó pagant fiança.

La diputada d’EUPV a les Corts, Esther López, ha manifestat la seva alegria perquè s’hagi admès a tràmit la denúncia de la seva formació.

‘Blasco podria haver protagonitzat una trama de corrupció similar al Cas Cooperació, però aquesta vegada quan era conseller de Sanitat i ens preguntem com pot ser que el PP hagi estat suportant entre les seves files i fins i tot mantenint com a síndic a un personatge que ara mateix se li podria condemnar per haver utilitzat també Sanitat per al seu benefici propi’, ha denunciat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any