Els principals sindicats d’estudiants s’uneixen en defensa del 9-N

  • Convocaran una vaga si el TC prohibeix la consulta

VilaWeb
Redacció
16.09.2014 - 13:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sis sindicats i associacions d’estudiants universitaris s’han unit en la plataforma #Estudiants9N per preparar i organitzar un seguit de mobilitzacions en cas que el Tribunal Constitucional prohibeixi la consulta sobre la independència de Catalunya. Es tracta de l’AEP (Associació d’Estudiants Progressistes), l’AJEC (Associació de Joves Estudiants de Catalunya), En Lluita, l’FNEC (Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya), el SEPC (Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans) i SUMEM. 

Els estudiants defensen així el dret de decidir, i a la vegada, s’organitzen per ‘articular la desobediència’ perquè ‘el referèndum és irrenunciable’. Exigeixen que es compleixi el ‘mandat del poble català’, que és votar per decidir el futur polític del país. 

La primera mobilització, que es convocarà de manera immediata tan bon punt es faci pública la prohibició del TC, serà una vaga que s’intentarà estendre als instituts i fer-ne partícips altres col·lectius universitaris, com ara els professors.

Les entitats volen defensar el dret d’autodeterminació i que la sobirania del poble català serveix per definir un nom model econòmic i social. Des del SEPC, per exemple, es defineix el moviment com un ‘marc de coordinació’ per articular ‘la desobediència’. Així ho ha explicat la seva portaveu, Tura Tusell, que ha estat taxativa: ‘No en tenim prou amb eleccions, el referèndum és irrenunciable’. Des de l’FNEC, Bernat Mallén ha dit que també era important que no només es controlés el govern espanyol sinó també el català, perquè consideren que fer la consulta depèn ‘més de nosaltres que de l’estat espanyol’.

La plataforma no ha donat a conèixer els detalls de les mobilitzacions, i no ho farà públic fins que la resposta del TC sigui oficial, però  ha assegurat que serà tot un cicle de jornades de reivindicació, amb assemblees participatives per sumar el màxim de consens.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any