El dirt track torna a Castellnou de Seana

  • Avui dissabte s'estrena el nou circuit permanent amb una cursa nocturna

VilaWeb
Redacció VilaWeb Mollerussa
13.09.2014 - 07:30

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una setantena de pilots participaran avui dissabte a la primera cursa oficial en el que serà l’estrena del nou circuit permanent de dirt track de Castellnou de Seana. La cursa, que comença a les deu de la nit també coronarà els guanyadors de la Copa Rodi Michelin de Dirt Track.

Així Castellnou de Seana recupera una disciplina motociclista de la que fou pionera a les comarques de Ponent i amb un nom destacat, Lluís Massana, el castellnouenc que fou diverses temporades campió de l’especialitat i que ara ha estat l’ànima del nou circuit.

El XXVII Dirt Track de Castellnou de Seana s’ha presentat aquesta setmana a la Diputació de Lleida, una de les patrocinadores de la cursa i el circuit, amb la participació del president Joan Reñé; de l’alcalde de la localitat del Pla d’Urgell, Jordi Llanes; del president de l’Associació Esportiva Dirt Track Castellnou de Seana, Eduard Ribalta, i del pilot i organitzador Lluís Massana.

Cursa

La cursa, es disputarà al nou circuit permanent, situat al camp de futbol i comptarà amb més de setanta pilots entre les categories de 50cc, 65cc, 85-150 quatre temps, Provincial i Open.

Reñé ha destacat la importància d’aquesta disciplina del món del motor a Castellnou de Seana, “per a nosaltres és una satisfacció acollir aquesta presentació i aquest nou projecte a casa nostra. Castellnou ha estat un referent en el dirt track a tots nivells i ara recupera l’essència que es va endegar el 1991”.

El president de la Diputació ha afegit que “no seria possible sense el gran esforç i treball que s’està fent des de la mateixa localitat. Tothom s’hi ha bolcat i des de la Diputació hem donat el suport necessari per aconseguir que torni a ser una competició de nivell”.

Final de Campionat

La qualitat dels pilots tornarà a ser un dels trets característics d’aquesta Copa Rodi Michelin que s’ha disputat íntegrament en territori lleidatà. Fins a sis pilots arriben amb opcions de conquerir el títol i els cinc primers disputaran el Super Prestigio Dirt Track del Palau Sant Jordi, una prova en la que també participarà el pilot de MotoGP Marc Màrquez.

Lluís Massana ha afirmat que “tornarem a buscar l’excel·lència en l’organització per reviure allò que vam començar una colla d’amics anys enrere”. La gent que ha provat la pista, entre ells el mundialista Jack Miller, està contenta i ha vist amb molt bons ulls el fet de peraltar els girs, tal com fan en els circuits americans. En el seu dia vam ser els millors d’Espanya en la preparació de pista i l’organització dels dirt tracks i ara ho hem de tornar a ser”, ha afegit.

Massana ha recordat que quan era petit “el Marc Màrquez ja venia a fer dirt track a Castellnou i destacava per sobre dels altres” i va assegurar que “té les portes obertes per venir a entrenar quan vulgui al nou circuit”.

Està previst que durant la resta de la temporada, el circuit de Castellnou de Seana aculli diferents entrenaments, sempre acordant les dates amb les altres pistes d’aquesta modalitat amb què ja compten les terres de Lleida.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al Fòrum de Castellnou de Seana.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any