Les vint-i-tres propostes de Mas a Rajoy

  • Podeu llegir el document que va presentar el president al dirigent espanyol

VilaWeb
Redacció
31.07.2014 - 18:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Artur Mas va arribar ahir a la reunió amb el president espanyol, Mariano Rajoy, amb un document (pdf) que aplegava els vint-i-tres punts que considerava prioritaris, d’àmbits tan diversos com economia, llengua, acció social o infrastructures. 

La Generalitat alerta que no podrà complir l’objectiu de dèficit per a l’any vinent si el govern espanyol no augmenta els ingressos pressupostats per a Catalunya ni el marge de dèficit. També reclama una compensació per l’anul·lació de l’impost autonòmic als dipòsits bancaris i i el compliment dels compromisos derivats de la disposició addicional tercera de l’estatut. 

En vint pàgines, la Generalitat detalla tot de qüestions a tractar amb el govern espanyol a banda la consulta, com ara la recuperació de la inversió de l’estat en infrastructures i la priorització del corredor mediterrani. 

En l’àmbit de l’acció social, exigeix mesures financeres per a garantir la sostenibilitat del sistema públic de salut i el compliment de la llei de la dependència. 

També reclama al govern espanyol que anul·li la LOMCE, que impossibilita el model lingüístic de l’escola catalana, i també el decret que fa perdre un dels múltiplexs de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any