L’avió d’Air Algerie desaparegut s’ha estavellat

  • Dos mallorquins entre la tripulació · S'havia perdut el contacte amb el vol AH5017

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
24.07.2014 - 15:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’avió de la companyia Air Algerie desaparegut durant el vol a Alger s’ha estavellat, segons que han confirmat a l’agència Reuters fonts oficials de l’aviació algeriana. L’avió s’havia enlairat de l’aeroport d’Ouagadougou, a Burkina Faso, i que anava a la capital d’Algèria.

L’avió hauria demanat permís per modificar la seva ruta per ‘mala visibilitat’ i pel ‘risc de col·lisió’ amb un altre aparell, han dit a l’agència francesa AFP fonts d’Air Algerie. 

El corresponsal de la BBC a Mali ja apuntava que la primera hipòtesi que es contemplava com a causa de la desaparició era la tempesta que hi havia en aquell moment a la zona. De fet, el pilot havia contactat el control de Níger i alertava que hi havia risc de xocar amb un altre avió. L’avió ha desaparegut a Gao, al nord de Malí.

Dos mallorquins, entre la tripulació

L’última vegada que s’havia vist l’avió era a les 3.55 d’aquesta matinada passada, hora nostra, sobre de Gao, Malí. En el vol AH 5017 hi havia 110 passatgers i una vuitantena tenen la ciutadania francesa. Dels sis membres de la tripulació, els dos que pilotaven l’aparell són de les Illes. El pilot es diu Agustín Comeron i és de Sa Cabaneta i la primera oficial es diu Isabel Gost i és de Sa Pobla. L’avió és propietat de la companyia espanyola Swiftair, que lloga avions a altres companuies aèries.

L’empresa Swiftair n’informava, de la desaparició, en un comunicat, dient: ‘Swiftair informa que un avió MD83 de la companyia, operat per Air Algerie, s’ha enlairat a les 1.17 Z de Burkina Faso amb destinació a Alger i amb hora prevista d’arribada a les 5.10 Z no ha arribat a la destinació. No es té contacte fins ara amb l’aeronau.’

Swiftair diu que l’avió era un MD-83 / n 53190 amb matrícula EC-LTV, fabricat l’any 1996. L’aparell tenia dos motors de Pratt & Whitney, i capacitat per a 165 passatgers. La companyia ja ha dit que coordinaria esforços amb Air Algerie i oferiria ‘tota l’assistència necessària a les autoritats’ per intentar ‘aclarir les causes d’aquest accident’.

La recerca es concentra en una àmplia zona de territori de Mali, a la regió de Gao. França ha activitat els seus gabinets de crisi, i els seus telèfons d’emergència ja han rebut un miler de trucades. Les autoritats franceses han anat informant els familiars dels passatgers, d’acord amb la llista que els ha ofert el govern de Burkina Faso.

França també ha enviat dos caces a la regió per intentar trobar restes de l’aparell previsiblement sinistrat, i també ho han fet els algerians i ‘les forces de l’ONU’, segons Fabius. 


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any