Joan Olivares guanya amb ‘El metge del rei’ el 19é premi de novel·la Enric Valor

  • Convocat per la Diputació d'Alacant

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.07.2014 - 12:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’escriptor d’Otos Joan Olivares afig a la seua nòmina de guardons literaris el corresponent a la dinovena edició del Premi de Novel·la Enric Valor, organitzat per la Diputació d’Alacant. La convocatòria de premi es va fer el mes de juny de l’any passat, i el guanyador s’havia d’haver conegut a febrer, però no ha estat fins ara que s’ha fet públic el veredicte del jurat. El llibre el publicarà Edicions Bromera.

‘El metge del rei’, títol de l’obra guanyadora, està ambientada en el  Segle d’Or valencià, quan el xativí Lluís Alcanyís viu la seua infantesa en la frontera entre dos mons irreconciliables. Per una banda, rep una educació estrictament catòlica, per una altra, a casa es continuen practicant antigues tradicions i ritus judaics.

Després d’haver estudiat medicina a Nàpols, s’instal·la a la ciutat de València on ben prompte adquirirà fama de gran professional. El rei Ferran el Catòlic i el futur papa Alexandre VI el nomenaran metge personal seu, i amb la creació de la Universitat de València ocuparà la primera Càtedra de Medicina. Però la introducció de la Inquisició Espanyola en els territoris de la Corona d’Aragó provocarà un gran daltabaix en la seua vida professional i privada.

Llibres i premis

L’obra literària de Joan Olivares ha estat reconeguda amb un bon nombre de premis, entre els quals el de narrativa eròtica de la Vall d’Albaida rebut en dues ocasions (‘Dies de verema’ en 1998 i ‘Pell de pruna’ en 2007), el Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira en 2000 per ‘Vespres de sang’, el Premi Andròmina de Narrativa dels Premis Octubre en 2005 per ‘L’estrep’ i el Premi Constantí Llombart de narrativa per ‘Pana negra’.

També és autor dels reculls de narracions curtes ‘El sostre de palla’ i ‘Ultratge’, del llibre de literatura infantil ‘El llenyater del Benicadell’ i el de literatura juvenil ‘El regne d’Albaríssia’ (en col·laboració amb Toni Espí), i del volum ‘Rellotges i calendaris solars a la Vall d’Albaida’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any