La primera foto retocada amb Photoshop

  • El diari The Guardian repassa la història de 'Jennifer in Paradise', del 1987

VilaWeb
Redacció
20.06.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En la llista de noms de productes que han acabat esdevenint un terme genèric, hi podríem afegir el Photoshop, el veterà programa de retoc de fotografia digital més famós del món. Però al final de la dècada del 1980, poc abans del llançament del conegut producte d’Adobe, eren ben pocs els qui podien ‘fer un photoshop’. La primera imatge retocada digitalment amb aquesta eina és del 1987 i n’explica tota la història The Guardian.

Segons el diari anglès, és la fotografia coneguda amb un nom i tot, ‘Jennifer in Paradise’, que va fer i retocar posteriorment John Knoll, un dels cocreadors de Photoshop, a la seva xicota.

Tots dos treballaven a l’empresa d’efectes especials Lucasfilm i havien anat a passar les vacances a Bora Bora després d’un rodatge cinematogràfic en què havien participat. La foto de la Jennifer d’esquena i amb la mar de fons es convertí en la primera imatge en color per a demostrar el funcionament del futur Photoshop. Knoll mateix explica detalls d’aquelles primeres proves en aquest vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any