Raimon oferirà quatre recitals antològics al Palau de la Música al maig

  • Cada concert serà introduït pels cors de l'Escola Coral de l'Orfeó Català, que cantaran versions de dues peces de Raimon

VilaWeb
Pau Cortina – ACN
28.03.2014 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Raimon farà quatre actuacions consecutives al Palau de la Música Catalana els dies 8, 9, 10 i 11 de maig. Seran concerts antològics, amb cançons d’ara i d’abans, i en cantarà algunes que ja no solen aparèixer en els seus recitals. Durant aquestes quatre nits, serà introduït pels cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català, que a cada concert cantaran versions de dues cançons.

Raimon, distingit amb el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, ha fet una quarantena de concerts al Palau de la Música, l’escenari on s’ha sentit ‘més a gust’, va dir ahir.

Raimon actuarà acompanyat pels guitarristes Miquel Blasco i Joan Urpinell, el clarinetista Pau Domènech i el contrabaixista Fernando Serena. Els concerts seran un repàs de tota la seva obra. Inclouran, doncs, les seves cançons més conegudes, juntament amb les més recents. Ahir Raimon va anunciar que també interpretaria peces que fa molt de temps que no entona en els seus directes. I fins i tot que hi hauria alguna novetat, com una cançó nova que prepara juntament amb els cors de l’Escola Coral de l’Orfeó Català. 

La participació dels cors anirà més enllà d’aquesta col·laboració. Per iniciativa del Palau de la Música, les corals (Cors Mitjans, Cor de Noies, Cor de Petits i Cor Jove) introduiran els recitals de Raimon, cantant dues cançons seves. Les peces escollides són ‘D’un temps, d’un país’ i ‘Jo vinc d’un silenci’, la primera nit; ‘Parlant-me de tu’ i ‘Veles e vents’, la segona; ‘Si miraves l’aigua’ i ‘Diguem no’, en el tercer recital; i ‘Al vent’ i ‘Cançó de les mans’, en el darrer. 

Raimon va acceptar ‘amb goig’ que les corals fossin convidades a participar en els seus recitals i va celebrar que la gent jove entrés en el seu univers a través de la música: ‘Les coses que es fan a una certa edat normalment queden’, va dir. Ahir va rememorar la seva infantesa, quan formava part d’una coral a Xàtiva, i va explicar que d’aquella època no se li havien esborrat algunes cançons, com ara ‘Muntanyes del Canigó’.

També va recordar que havia actuat quaranta vegades al Palau de la Música. I no és tan sols el local on ha cantat més, sinó també l’auditori on s’ha sentit més a pler: ‘Al Palau s’ha creat un clima especial al llarg dels anys entre el públic i el cantant que va lligat a moltes coses.’

D’aquesta llarga relació amb el Palau, Raimon va destacar el record entranyable dels primers recitals, als anys seixanta, i especialment el primer que va oferir tot sol el 1967, un any després de la seva famosa actuació a l’Olympia de París. Finalment, va fer esment de la sèrie de set concerts que va oferir l’any 2000, presentant la ‘Integral’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any