Mas, un dels personatges que pot canviar el món el 2014, segons el diari argentí La Nación

  • L'inclou en un reportatge juntament amb deu noms més

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
20.01.2014 - 09:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘No tenen ni el poder de Barack Obama, ni la visibilitat i exposició de Francesc, ni els marges de lideratge de Vladímir Putin. Però enguany cal seguir-los de ben a prop’. Així comença La Nación, un dels principals diaris argentins, un reportatge publicat aquest cap de setmana passat en què fa una llista d’onze personatges polítics i econòmics que ‘poden canviar el món el 2014’. I entre aquests hi ha el president de la Generalitat, Artur Mas, de qui diu que si aconsegueix que es celebri el referèndum ‘es consolidaria com la figura de la política europea’.

‘El 2013 [Artur Mas] va desencadenar una tempesta política a Espanya quan va anunciar que convocaria un plebiscit sobre la independència de Catalunya’, diu el diari argentí, que indica que els principals obstacles del procés sobiranista són la negativa de Rajoy a permetre el referèndum i les desavinences entres els quatre partits sobiranistes.

‘Però, de moment, Mas es concentra en la següent fase del seu pla: la internacionacionalització del conflicte, que consisteix, per una banda, en convèncer els líders europeus que donin suport al referèndum i, per una altra, en evitar que Catalunya quedi fora de la Unió Europea’, afegeix. I diu que ‘el lobby a la UE és fonamental per als plans de Mas’, i que la possibilitat de quedar fora de la Unió ‘és la preocupació més gran dels catalans en l’avenç del sobiranisme’.

A més de Mas, La Nación parla de deu personatges més: Janet Yellen, que serà la nova presidenta de la reserva federal nord-americana l’1 de febrer; els dirigents opositors brasilers Aecio Neves i Eduardo Campos; el secretari d’estat del Vaticà, Pietro Parolin; el ministre d’Economia xinès, Lou Jiwei; el número dos de les FARC, Iván Márquez; la ministra de Defensa alemanya, Ursula Von Der Leyen; el vice-president de Cuba, Miguel Díaz Canel; l’empresaria italiana i filla de Silvio Berlusconi, Silvia Berlusconi i el dirigent del grup gihadista sirià al-Nusra, Abu Mohamed al-Yulani.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any