Nani Roma i Marc Coma, acompanyats d’estelades al Dakar

  • Mig miler de pilots, amb una gran representació del país, participen en el ral·li per l'Argentina, Bolívia i Xile

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.01.2014 - 13:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Marc Coma i Nani Roma són els nous capdavanters del trenta-sisè Ral·li Dakar en motos i en cotxes, respectivament. I ho fan acompanyats d’un munt d’estelades que s’han fet veure des de la sortida de la cursa, a Rosario. Ha estat justament el Centre Català de Rosario que s’ha encarregat de fer arribar les estelades al Dakar.

En total, enguany sortien de Rosario 438 pilots, 151 dels quals en cotxes, 175 en motos, 41 en quads i 71 en camions. I tot just ahir hi va haver la primera víctima mortal d’enguany: el pilot belga Eric Palante.

Com passa cada any, la participació del nostre país és molt important, especialment en la categoria de motos. Hi torna Marc Coma, després de la baixa d’última hora l’any passat per una lesió a l’espatlla, amb l’objectiu de prendre al francès resident a Andorra Cyril Despres el dorsal número 1 que l’identifica com a vigent campió. Joan Barreda, Jordi Viladoms, Joan Pedrero i Gerard Farrés també lluitaran per quedar com més amunt en la classificació final, i Laia Sanz es prepara per al quart triomf consecutiu en categoria femenina.

En cotxes, Nani Roma amb un Mini lluitarà per a pujar al podi i Xavi Foj, amb vint-i-quatre participacions a la prova, mirarà de repetir triomf en la categoria T2 dels últims tres anys amb un Toyota Land Cruiser.

També hi ha presència catalana en els camions: Pep Vila amb un Iveco Trakker Evolution 2 i Jordi Juvanteny amb un Man 527, a més de Georges Ginesta, resident a Andorra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any