Un gallec explica la situació de Catalunya en setze llengües

  • El vídeo de l'hiperpoliglot Fernando de Castro serveix per a presentar la nova plataforma The Catalan Project

VilaWeb
Redacció
19.11.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el procés sobiranista actual hi ha uns quants grups que s’han imposat de difondre el missatge independentista enfora. És el cas dels col·lectius Emma i Oliba, per exemple. I també podria ésser el cas, ben peculiar, del gallec Fernando de Castro, un hiperpoliglot que ha decidit de col·laborar amb The Catalan Project per a explicar la situació que viu el nostre país a la comunitat internacional, en setze llengües.

En aquest vídeo, De Castro exposa en alemany, anglès, espanyol, francès, gallec, indonesi, italià, rus, serbocroat…, des de llocs emblemàtics de Catalunya, alguns dels principals arguments pels quals una majoria social vol la independència. Però també convida els catalans a prendre’s la independència com una oportunitat de repensar els models polítics i socials a través de la participació ciutadana, la generació d’idees i la divulgació de coneixement. Tota una reflexió que serveix per a presentar The Catalan Project com un nou espai creat expressament amb aquesta finalitat.

Aquesta plataforma en línia, llançada el 12 de novembre, facilita als usuaris d’aportar idees de país en formats diversos i adjuntar documentació addicional per basar les seves propostes. En una sola setmana ja ha rebut més de cent idees de camps tan diversos com l’exèrcit, la regeneració democràtica, la creació d’empreses, l’educació i els cossos de seguretat.

El vídeo es pot trobar subretolat en català, alemany, anglès, espanyol i francès.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any