Una escola de Saragossa escenifica la invasió militar de Gibraltar amb afusellaments

  • Diaris anglesos se n'han fet ressò i el vídeo ha provocat un nou escàndol sobre el conflicte

VilaWeb
Redacció
28.09.2013 - 10:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alguns diaris britànics s’han escandalitzat per una escenificació de la invasió militar de Gibraltar en una escola de Saragossa –CEIP Brianda de Luna, de Alfajarín–. En una festa escolar, els alumnes disfressats de militars espanyols amb una pancarta que deia ‘Gibraltar espanyol’ escenifiquen l’afusellament d’uns altres alumnes disfressats de gibraltarencs. El polèmic vídeo ha aparegut poc després de les crítiques que ha rebut l’informatiu infantil de Televisió de Catalunya ‘InfoK’ per haver fet un reportatge sobre la participació de nens a la Via Catalana.

Aquesta setmana també ha corregut el vídeo d’una intervenció del filòsof Gustavo Bueno en una escola asturiana en què adoctrina en l’anticatalanisme. La conferència es va fer el 19 de març proppassat i Bueno hi explicava que la defensa de la llengua catalana es devia a una voluntat de separar-se i de girar-se d’esquena als qui no són iguals. També hi ataca la llengua asturiana, que considera una invenció per a dificultar la comunicació amb la resta de l’estat espanyol. Bueno aboca pel broc gros els atacs al nacionalisme català i al catalanisme i, en canvi, deixa intacte l’espanyol.

El filòsof és membre del patronat d’honor de la Fundació per la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES), entitat que compara el president Artur Mas i els sobiranistes amb els dictadors Hitler i Mussolini.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any