L’associació de militars espanyols suggereix dividir Catalunya en dos estats, un per als espanyols

  • Crida a enviar l'exèrcit i a actuar contra 'el delicte d'alta traïció' dels diputats catalans que van anar a la Via Catalana

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
13.09.2013 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Militars Espanyols (AME), la més gran de l’exèrcit, ha emès un comunicat de resposta a la gran mobilització de l’Onze de Setembre en la Via Catalana. Després de recordar que l’exèrcit té ‘l’obligació de mantenir la unitat indissoluble de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols’, es pregunta si al final caldrà ‘defensar per un mínim de dignitat i coherència als catalans que se senten espanyols mitjançant la partició de la regió de Catalunya en dos estats’.

El comunicat dels militars espanyols comença amb el recordatori del comunicat que van fer ara fa un any sobre ‘la inacceptable i delictiva actitud del president de la Generalitat de Catalunya i la seva declaració que exigia el pacte fiscal amb el govern d’Espanya o amenaçava amb la secessió’. I explicita que en aquella ocasió exigia complir les obligacions dels ‘regidors de la nostra nació per frenar la deriva separatista aplicant totes les possibilitats que ofereix la constitució espanyola’.

Ara diu que ‘ha passat un any i no s’aprecien accions del parlament nacional que hagin fet renunciar a aquestes pretensions als que volen fracturar la unitat d’Espanya sinó tot el contrari’. Crida també a actuar contra el ‘flagrant delicte d’alta traïció’ dels diputats catalans que van anar a la Via Catalana.

Consideren que la reacció dels poders públics espanyols a aquests ‘actes delictius’ és pusil·lànime, esperpèntica, indigna i de rebuig absolut. Recorda per aquest cas el cas d’insubordinació del governador d’Alabama (EUA) el 1963 contra la integració a les escoles i la reacció del president Kennedy enviant la guàrdia nacional a posar ordre i prendre el control de l’estat. L’AME diu que exemples com aquest són els que han de ser imitats i aplicats ‘sense la més mínima dilació i sense cap dubte en les circumstàncies actuals’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any