Tomb sobtat en el cas de la Camarga: la jutgessa apunta al PSC

  • La jutgessa encausa la responsable de finances del PSC, Lluïsa Brugué, en el cas d'espionatge polític

VilaWeb
Redacció
19.07.2013 - 12:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia espanyola ha escorcollat aquest matí la seu central del PSC, al carrer de Nicaragua de Barcelona, en cerca d’informació i documentació relacionada amb l’espionatge polític de l’agència de detectius Método 3. La jutgessa que instrueix el cas d’espionatge al restaurant la Camarga de Barcelona ha encausat la responsable de finances del PSC, Lluïsa Brugué, de qui els agents s’han endut l’ordinador. La jutgessa Carla Martínez Castro apunta, doncs, que l’encàrrec de l’enregistrament de la conversa entre la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, i Maria Victòria Álvarez, ex-amant de Jordi Pujol Ferrusola, va sortir del PSC.

El secretari d’organització del PSC, Esteve Terradas, ha confirmat que la policia judicial s’havia endut l’ordinador de Brugué per a buscar-hi indicis o proves que fou el PSC qui va encarregar l’enregistrament de la conversa.

Poc després d’haver esclatat el cas de les escoltes a la Camarga, el diputat del PSC al congrés espanyl i ex-secretari d’Organització del partit, José Zaragoza, va quedar vinculat al cas per les informacions que es van fer públiques segons les quals hauria pogut ser qui va encarregar les escoltes. Zaragoza havia contractat diverses vegades Método 3 per fer feines per al socialistes, com el rastreig de micròfons a la seu, però, segons deia Zaragoza, no pas per encarrergar escoltes.

Aquesta mateixa setmana la jutgessa va arxivar el procés sobre el cas d’espionatge a La Camarga després de donar per bo l’acord a què va arribar Sánchez-Camacho amb el director de l’empresa de detectius Método 3, Francisco Marco. Amb aquest pacte, Camacho rebrà 80.000 euros per haver-li causat danys personals i polítics, i també recull el compromís de no fer públic l’enregistrament. Contràriament al que demanava la fiscalia, la jutgessa avala l’acord perquè considera que Método 3 reconeix que els seus treballadors van espiar la líder del PPC. Tot i que s’ha tancat el procés per la via civil, es manté oberta la investigació a través de la via penal.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any