El govern espanyol es queda tot el marge addicional de dèficit que li va donar Brussel·les

  • Catalunya Canàries, Andalusia i Astúries s'hi oposen i País Basc i Navarra s'abstenen

VilaWeb
ACN
27.06.2013 - 19:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) ha aprovat avui els objectius de dèficit del 2013 al 2016. Són de l’1,3% al 2013, 1% al 2014, 0,7% al 2015 i 0,2% al 2016. Ho ha fet amb els vots a favor del govern espanyol i els territoris del PP, mentre que Catalunya Canàries, Andalusia i Astúries s’hi ha oposat i País Basc i Navarra s’han abstingut. El deute aprovat per al 2013 és del 19,1%, mentre que al 2014 és del 20%, al 2015 20,5% i al 2016 20,3%. La xifra de l’1,3% del dèficit és per al conjunt de les comunitats autònomes. Els objectius individualitzats s’acordaran en un pròxim CPFF que se celebrarà al juliol.

El ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha decidit finalment no obrir un debat sobre la reforma de l’administració a la reunió d’avui, tot i que segons fonts del govern espanyol el secretari d’Estat d’Administracions sí que ha informat els consellers del document que es va veure la setmana passada al consell de ministres espanyol.

Montoro ha esquivat la reforma de l’administració malgrat que havia avançat que tenia intenció de portar les recomanacions que el govern espanyol s’ha fet seves a aquest òrgan per vincular-les a l’objectiu de dèficit dels territoris. 

Malgrat que el ministre ha volgut evitar el debat adduint que hi ha ‘altres assumptes’ més importants, la qüestió ha estat present com a mínim a la intervenció del conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, que ha estat el primer representant autonòmic a prendre la paraula.

Mas-Colell ha advertit Montoro que el fet de no discutir la reforma no implica en cap cas que Catalunya accepti el que considera que és una ‘recentralització’. Segons el ministre espanyol, el fet de no parlar de la proposta no suposa en cap cas un assentiment per part del govern.

El conseller ha reiterat a més que considera que les autonomies haurien de rebre com a mínim un terç del dèficit que permet europa i no l’1,3% que s’ha aprovat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any