Què es diuen Manel i Sisa? I Mishima i Raimon?

  • L'Enderrock celebra vint anys amb un número especial • Inclou un documental amb deu converses entre vint artistes

VilaWeb
Redacció
12.06.2013 - 17:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Enderrock fa vint anys consolidada com a revista de referència de la música catalana. I per celebrar-ho publica un número especial, amb converses entre deu parelles d’artistes que reflecteixen el passat, el present i el futur de la realitat musical catalana. Una nova contribució de la revista a la música i el periodisme musical català, amb deu converses conduïdes per deu periodistes, i que també queden recollides en el documental ‘La meva generació’, que acompanya el número de la revista del juny.

Manel i Sisa, Mishima i Raimon, Antònia Font i Quimi Portet, Roger Mas i Maria del Mar Bonet, els Amics de les Arts i la Trinca, la Pegatina i la Companyia Elèctrica Dharma, Obrint Pas i Miquel Gil, Gossos i Gerard Quintana, Anna Roig i Lluís Gavaldà, Sanjosex i Pi de la Serra. Aquestes són les deu parelles d’artistes catalans, de generacions i estils diferents, que conversen en aquest documental.

Aquest número 212 també inclou una selecció dels dos-cents millors discs que s’han editat durant aquests últims vint anys, els de la ‘generació Enderrock’, seleccionats entre els set mil àlbums publicats en aquest temps. Una selecció signada per vint-i-cinc periodistes especialitzats en música i col·laboradors habituals de la revista. 

A més, presenta les millors sessions de fotografia fetes aquests vint anys per confeccionar les portades de cada número. En aquests 212 números han desfilat per la primera plana de la revista nombrosos artistes, i aquesta selecció també és un bon repàs de la història recent de la música del país. 

El director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, ha rememorat avui el començament de la revista, l’any 1993, quan ‘un grup de periodistes que venia de la facultat, de fer ràdio i fancines’ van decidir de fer un mitjà de comunicació per explicar la música del país: ‘I explicar-la des d’una perspectiva pròpia i catalana, com hem volgut fer aquests últims vint anys, i em penso que ho hem aconseguit.’

Un aniversari que han volgut celebrar fent allò que han fet 212 vegades, ‘una revista que es pot llegir, es pot mirar i es pot escoltar’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any