El PSC qüestiona que Chacón continuï representant el partit

  • Navarro li demana que valori 'si la seva consciència li permet continuar representant el PSC al congrés

VilaWeb
Redacció
27.02.2013 - 13:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha demanat a Carme Chacón que valori ‘si la seva consciència li permet continuar representant el PSC al congrés espanyol, igual que els cinc companys que no van respectar la decisió al Parlament’. Ha explicat que Chacón no va respectar la indicació de vot per per part de les dues direccions, però ha assegurat que des del PSC ‘no tenim la capacitat de sancionar-la’. A més, Navarro ha admès discrepàncies des de fa temps amb el PSOE però ha reiterat que ‘no hi ha un trencament’.

‘Amb el PSOE ens uneix una història molt llarga, uns ideals, uns valors, un model de societat, la defensa de tot allò que és públic, de la igualtat d’oportunitats. La nostra acció és conjunta’, ha dit des dels passadissos del parlament.

Navarro ha posat en dubte l’argument de Chacón dient que la seva actitud ahir al congrés tingués res a veure amb la seva pretensió de dirigir el PSOE. ‘Si ella ho diu, jo me la crec, però la sensació que fa no és aquesta. Ho respecto, però no ho comparteixo’, ha dit.

Per la seva banda, l’ex-ministra ha afirmat que, després de sentir les declaracions del president, Artur Mas, sobre el suport dels socialistes catalans al dret de decidir, encara té més clar que no havia de votar a favor dels textos presentats per CiU i ICV. ‘Quan vaig sentir a Mas alegrar-se tant que el vot del PSC suposava una inflexió en la majoria necessària per a l’objectiu que pretenen que és la independència, tinc més clar que no havia de donar suport a les resolucions’, ha explicat Chacón a la cadena Ser. Pel que fa a les relacions el PSOE, l’ex-ministra ha assegurat que ‘el PSC i el PSOE han de seguir caminant junts’.

Chacón ha afegit que el protocol que van pactar Felipe González i Joan Raventós ha funcionat més de trenta anys, que s’han de fer ‘més esforços que mai’ perquè ho segueixi fent i que aquesta serà la seva feina, i també la del primer secretari del PSC, Pere Navarro, i la del secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any