L’Audiència reobre els casos de la ‘primavera valenciana’

  • Anul·la l'arxivament de diligències · L'Assemblea per les Llibertats i contra la Repressió ho considera un 'èxit parcial però transcendent'

VilaWeb
Redacció
05.02.2013 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència Provincial de València ha anul·lat l’arxivament de les diligències obertes pels aldarulls i lesions durant l’anomenada ‘primavera valenciana’, les protestes d’estudiants que ompliren el centre de València ara fa un any. Així, ha deixat sense efecte la decisió del jutjat d’instrucció, que havia decretat l’arxivament provisional de la qüestió relativa als informes mèdics, tant de policies com de manifestants, en què no s’havia identificat l’autor de les lesions.

Aquella decisió judicial va ser recorreguda per una de les persones implicades en unes diligències que es van instruir arran de l’encreuament de denúncies entre agents i manifestants. Ara l’Audiència Provincial ha considerat que la interlocutòria era massa genèrica i inconcreta, generava confusió i no aclaria qui quedava afectat per l’arxivament i qui continuava encausat. Per això ordena a la jutgessa instructora que dicti una nova resolució que especifiqui la identitat de les persones a qui afecta l’arxivament i n’expliqui la motivació.

L’Assemblea per les Llibertats i contra la Repressió (abans, Assemblea el Micalet) ha qualificat la decisió d’èxit parcial però transcendent, ‘ja que referma l’obligació dels jutges d’investigar l’actuació policíaca’. I afegeix: ‘Una altra cosa serà el resultat de les investigacions i les sentències’. 

Justament divendres de la setmana vinent, dia 15, hi ha previst un gran concert solidari al Palau de Congressos per recollir fons per poder pagar les despeses d’alguns d’aquests casos.

Informació relacionada:

‘Eren sis o set policies i em pegaven als testicles i a la boca’

Vesprada de violència policíaca al centre de València

Protestes i càrregues davant la comissaria de Sapadors

Sancions de fins a 6.000 euros contra els estudiants per la primavera valenciana

La primavera valenciana, explicada per la BBC

El seguiment de la primavera valenciana

La primavera valenciana i l’hivern espanyol

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any