Malestar a València per l’aturada del túnel del TGV

  • El Ministeri de Foment espanyol atura una infrastructura clau per a l'eix mediterrani mentre en fa deu a Galícia

VilaWeb
Redacció
01.01.2013 - 16:20

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El director gerent de la Cambra de Contractistes del País Valencià, Manuel Miñés, ha qualificat de solució ‘a curt termini, ocurrent i tercermundista’ la intenció del Ministeri de Foment espanyol de deixar en suspens l’execució del túnel pel centre de València, acceptada per la batlessa Rita Barberá i la consellera d’Infrastructures, Isabel Bonig. En declaracions a Levante-EMV, Miñés critica que Foment es replantegi la construcció del túnel passant de trens de rodalia i TGV entre l’Estació del Nord i Alboraia, que aposti ara sols per ampliar el túnel ferroviari del Cabanyal i que vulgui deixar l’Estació del Nord com un fons de sac. Tot plegat, creu, fa perillar l’eix mediterrani.

‘Tornar a deixar València com a estació terme (com a cul-de-sac) i no com una estació de pas no sols afecta el TGV a Castelló, sinó tot el trànsit ferroviari de passatgers nord-sud i viceversa (des de Màlaga, Múrcia, Alacant, València, Castelló, Tarragona, Barcelona…). Mantenir el cul-de-sac a l’Estació del Nord és tercermundista’, hi afirma.

Els contractistes consideren que l’opció de quedar-se només amb el túnel del Cabanyal implica ‘jugar amb foc amb l’ull d’agulla de Serreria, perquè una sola avaria o col·lapse ferroviari pot deixar València aïllada per tren d’Europa’, atès que ‘tot el trànsit ferroviari sud-nord depèn d’aquest túnel del Cabanyal’.

Miñés es queixa també del diferent tracte de Foment respecte al TGV de Galícia, on ja hi ha una desena de túnels projectats i en execució: ‘Només un parell de túnels de la desena que hi ha projectats i en execució en el trajecte a Galícia valen tant com el túnel de València’, es lamenta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any